Onderdelen windturbines komen toe in Courrière.

Windpark Courrière
7 mrt 2023

Afgelopen week werden er op de werf van windpark Courrière heel wat windturbine-onderdelen geleverd. Het transport van deze onderdelen is niet eenvoudig. Achter deze indrukwekkende beelden gaat dan ook een heel delicaat proces schuil, waarbij verschillende partijen nauw samenwerken om alle onderdelen tijdig op de werf te krijgen.

De onderdelen zijn vaak zo groot en zwaar, dat uitzonderlijk transport nodig is om ze veilig op hun bestemming te krijgen. De wieken zijn bij deze windturbines bijvoorbeeld maar liefst 58,5 meter lang! Een zorgvuldige planning en het nodige studiewerk is daarom nodig, van bij het oorspronkelijke ontwerp van het windpark tot aan de uiteindelijke installatie. Van zodra alle onderdelen zijn geleverd op de werf, starten we met de bouw van de windturbines.

Wil je deze indrukwekkende onderdelen eens van dichtbij bekijken? Nu zondag 12 maart is het open werf bij windpark Courrière! Van 12u tot 17u is iedereen van harte welkom om de werf te bezoeken. De meeste grote onderdelen, waaronder de wieken en de gondel, zullen op de grond te bezichtigen zijn. Medewerkers van Storm zijn aanwezig om een woordje uitleg te geven over het windpark. De werfingang is toegankelijk via Chemin du Chafour te Courrière.