Burgemeester en schepenen Geel geven eerste spadesteek voor Windpark Geel.

Windpark Geel
12 mrt 2014

In de stad Geel hebben burgemeester Vera Celis en schepenen Bart Julliams, Leen Beke en Marleen Verboven samen met Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm, de officiële eerste spadesteek gegeven voor de bouw van het Storm-windpark op bedrijventerrein Liessel.

Het windpark zal bestaan uit drie windturbines met een gezamenlijk elektrisch vermogen van 6 MW. Die zullen voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het elektriciteitsverbruik van 4.700 gezinnen. De ingebruikname van de windturbines is voorzien in het najaar van 2014.

Voor Don Quichot waren windmolens een stuk van een waanidee, voor ons een deel van een droom voor een duurzamere toekomst.

Bart Julliams, schepen van duurzaamheid en milieu van Geel

“De plannen voor ons windpark in Geel dateren uit 2009”, zegt Jan Caerts van Storm. “De uiteindelijke inplanting van de windturbines is vastgelegd in nauw overleg met de inwoners en het stadsbestuur van Geel. We zijn dan ook blij dat we vandaag, zij aan zij met de burgemeester en de schepenen, kunnen beginnen aan de bouw.”

“Voor Don Quichot waren windmolens een stuk van een waanidee, voor ons een deel van een droom voor een duurzamere toekomst”, aldus schepen van duurzaamheid en milieu Bart Julliams.