Vanaf 27 maart kunnen omwonenden participeren in het Storm-windpark in Courrière.

Windpark Courrière
24 mrt 2023

Vanaf 27 maart tot en met 30 april kunnen de inwoners van de gemeente Assesse en haar deelgemeenten (Maillen, Sart-Bernard, Crupet, Sorinne-la-Longue, Florée en Courrière) zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Courrière.

Storm biedt aan de inwoners van Assesse de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten. Daartoe werd de coöperatieve Storm CV opgericht, waarvan elke inwoner van de gemeente Assesse en haar deelgemeenten (Maillen, Sart-Bernard, Crupet, Sorinne-la-Longue, Florée en Courrière) medeaandeelhouder kan worden. De medeaandeelhouders krijgen een aantrekkelijk rendement op hun investering.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Courrière. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Sinds de oprichting van Storm CV in 2014 werd al elk jaar een stabiel dividend van 5% uitgekeerd.

Informatievergadering bewonersparticipatie Windpark Courrière

Storm organiseert een informatievergadering waarop meer toelichting gegeven wordt over het windpark en de mogelijkheid om mee te investeren. Alle geïnteresseerden uit Assesse zijn van harte welkom.

De informatievergadering vindt plaats op maandag 27 maart om 19u30 in Salle Les Clématites - Rue Nestor Pierard 3 in Assesse.