Vanaf 6 november kunnen omwonenden participeren in het Storm-windpark Umicore Olen.

Windpark Umicore Olen
6 nov 2023

Vanaf 6 november 2023 tot en met 6 december 2023 kunnen de inwoners van de gemeente Olen en medewerkers van de vestiging van Umicore in Olen zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van Storm CV voor het Storm-windpark Umicore Olen.

Storm biedt aan de inwoners van Olen en medewerkers van Umicore Olen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten. Daartoe werd de coöperatieve Storm CV opgericht, waarvan elke inwoner van de gemeente Olen en elke werknemer van de vestiging van Umicore in Olen medeaandeelhouder kan worden. De medeaandeelhouders krijgen een aantrekkelijk rendement op hun investering.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark Umicore Olen. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Sinds de oprichting van Storm CV in 2014 werd al elk jaar een stabiel dividend van 5% uitgekeerd.

Informatievergadering bewonersparticipatie Windpark Umicore Olen

Storm organiseert een informatievergadering waarop meer toelichting gegeven wordt over het windpark en de mogelijkheid om mee te investeren. Alle geïnteresseerden uit Olen zijn van harte welkom.

De informatievergadering vindt plaats op maandag 6 november om 19u00 in Ontmoetingscentrum De Vrede, Lichtaartseweg 131 te 2250 Olen.